Ruiter Vitaal

Veel ruiters besteden veel tijd, geld en liefde in de verzorging van hun paard(en). Naar de hoefsmid, tandarts, extra supplementen, extra beenbescherming, fysiotherapie, voor elk weertype een andere deken en ook mooie outfits. Niets is te gek, we doen echt alles voor onze edele viervoeter.

Dit gaat vaak ten koste van de verzorging van de ruiter zelf, geen rust om te eten, eerst naar stal zelf eten komt later wel, even snel langs de Mac, geen tijd om zelf te sporten. ” zelf sporten? Is dat dan nog nodig? Van al dat uitmesten krijg je vanzelf wel spierballen”

En toch…met rijden, hoor je; houdt je handen stil, zit recht, trek je been niet op, ben mee met je paard of dat je zelf al moe bent terwijl je paard eigenlijk nog even door getraind had moeten worden. Zomaar wat voorbeelden die we als ruiter zijnde vast wel eens hebben ervaren. Zonde, want dit is niet nodig. Wanneer je zelf op de juiste manier traint, zul je merken dat je uithoudingsvermogen beter wordt, je rechter zit, beter mee kunt zijn in de beweging van je paard en je ook betere hulpen kunt geven en je paard niet in de weg zit. En daarmee zal het trainen van je paard dus ook makkelijker en beter gaan.

Gun je paard niet alleen de beste verzorging, maar ook een fitte ruiter. Wees de beste begeleiding in de training van je paard vanaf de paardenrug. Samen Vitaal!